Päihäniemi

Päihäniemen, eli Kummelniemen leirialue on Lauritsalan Partiotuki ry:n hallinnoima leirialue Taipalsaarella Kattelussaaren itäpäässä. Suurin osa käytössämme olevasta leirialueesta on vuokramaalla, mutta partiotuki on myös hankkinut omistukseensa osan alueesta. Päihäniemi on siis meidän ja Lauritsalan Sinisiskojen yhteikäytössä. Alueella olemme olleet jo pitkään ja aikojen saatossa Päihään on rakennettu useita kiinteitä rakennelmia, joista käytössä on edelleen kaksi kämppää ja kaksi saunaa, sekä keittiökatos ja varastoja. Alueelle ei tule sähköjä eikä vettä, joten perinteinen partiohenkinen tunnelma on taattu. Leiripaikkana Päihä on vertaansa vailla, sillä alueelta löytyy muun muassa hyvä hiekkaranta, suojainen satamapaikka, runsaasti tasaista teltanpystytykseen sopivaa maata ja tunnelmallinen nuotioniemeke. Matkaakaan Lauritsalan keskustasta ei tule paljoa yli 20km ja tämän välin taittaakin vaivattomasti vaikka pyörällä tai suksin.

Leirialueen osoite: Päihänniementie 640, 54960 VEHKATAIPALE (ohjaa alaparkille google mapsin mukaan, lue ajo-ohje alta!)

Leirialueen koordinaatit: 61°10’31.4″N 28°23’24.0″E


Parkkipaikat ja ajo-ohje:

Pääset parkkipaikoille jatkamalla Päihänniementietä suoraan Satamahiekalta n. 1km ajan. Tämän yhden kilometrin jälkeen eteesi tulee risteys, jota kutsutaan ala/yläparkin risteykseksi, jossa päätie kaartuu oikealle ja sivutie menee suoraan.

Jatkamalla päätietä pitkin parin minuutin ajan, vastaasi tulee puomi sekä sähkökaappi, joiden kohdalla yläparkki on. Mikäli käännyt ala/yläparkin risteyksessä suoraan edessäsi menevälle tielle tulet niin tulet suoraan päätymään alaparkille ja siellä sijaitsevalle kääntöpaikalle.

Leirijumalanpalvelus Päihäniemessä kesäleirillä 2022
Leirijumalanpalvelus Päihäniemessä kesäleirillä 2022. Kuvaaja: Ilkka Kuivalainen